Welkom op Jeugdfilmfestival Antwerpen

14/11/2023

Groot nieuws! JEF festival heet vanaf nu Jeugdfilmfestival Antwerpen. Na een totale make-over hebben we een nieuwe huisstijl én een mascotte. De 36ste editie van het festival vindt plaats voor en tijdens de krokusvakantie, van 4 tot en met 18 februari 2024.

2024 jeugdfilmfestival Antwerpen campagnebeeld

De ticketverkoop voor de openingsfilm, workshops en het befaamde XL-Medialab gaat van start op 14 december 2023. Het volledige programma maken we op 11 januari 2024 bekend.

Welke verhalen neem jij mee naar huis?

Op het Jeugdfilmfestival Antwerpen zijn verhalen nooit ver weg. Bekijk ze in prachtige films, beleef ze in gekke games of creëer ze tijdens toffe workshops.

Waar komt film meer tot leven dan op dit filmfeest voor iedereen tussen 1,5 en 18 jaar? Van premières en leuke events, tot speelse belevingsvertoningen. Van ontmoetingen met interessante gasten tot gamen met je vrienden in het XL-Medialab.

Vanuit die insteek creëerde het creatief bureau Lucy de volledig nieuwe huisstijl en meteen ook het campagnebeeld van de 36ste editie. Onze wandelde mascotte zal vanaf nu elk jaar terugkomen. Deze neemt verrassende ervaringen, ideeën en indrukken mee naar huis, net zoals alle kinderen en jongeren dit doen.

mascotte festival

Locaties over heel Vlaanderen

Het kloppend hart van het festival? Dat ligt in Antwerpen. Met de ondersteuning van de stad Antwerpen breidt het festival ieder jaar uit. Van het befaamde XL-Medialab in het Zuiderpershuis en de workshops met partnerorganisaties, tot de vele cinema-locaties: de stad wordt het ideale decor voor een gezinsuitstap tijdens de krokusvakantie.

Daarnaast kunnen families ook buiten Antwerpen het festival beleven. Zo genieten ze van het Jeugdfilmfestival On tour met een uitgebreid filmprogramma in Brugge, Gent, Kortrijk, Leuven, Hamme en Roeselare. Met dank aan de stad Gent, de stad Brugge en de vele lokale partners.

Volg Jeugdfilmfestival Antwerpen

Volg de activiteiten en het laatste nieuws van Jeugdfilmfestival Antwerpen op sociale media: facebook.com/jeugdfilmfestival en instagram.com/jeugdfilmfestival_