Vijfde lichting Ket & Doc-films op Jeugdfilmfestival Antwerpen en Ketnet

30/01/2024

Ket & Doc levert weer vijf pakkende films op die hun tanden zetten in stevige thema’s zoals integratie (Grip), eetstoornissen (Hannah & de krokodil), anders zijn (Buitenbeentjes), jongeren en emoties (Wij, jongens) en de grote levenskeuzes (Ronde 3).

Ket & Doc - Buitenbeentjes

Wereldpremière op Jeugdfilmfestival Antwerpen

Vijf kinderdocumentaires werden het afgelopen jaar opgenomen en zijn nu klaar om aan het publiek te worden voorgesteld. Dat gebeurt voor het eerst tijdens de krokusvakantie op Jeugdfilmfestival Antwerpen 2024, in aanwezigheid van de regisseurs en crewleden.

Vanaf 12 februari worden de vijf documentaires uitgezonden op Ketnet en zijn ze beschikbaar via Ketnet.be, de Ketnet-app en VRT MAX. De korte docu’s worden ook door JEF gedistribueerd en aangeboden aan het onderwijs.

Vertoningen op Jeugdfilmfestival Antwerpen:

Vrijdag 9 februari - scholenpremière in Cinema Lumière Antwerpen

Zaterdag 10 februari om 15:00 - wereldpremière in Cinema Lumière Antwerpen - infopagina

Zondag 11 februari om 15:00 in Cinema Lumière Brugge - infopagina

Dinsdag 13 februari om 15:00 in Kopergietery, Gent - infopagina

De vijf kinderdocumentaires komen ook op Ketnet.be, de Ketnet-app en VRT MAX op 12 februari om 7u30.

De vijf documentaires uit de vijfde lichting

Ket & Doc - Ronde 3

Ronde 3 van Liesbeth De Mey (prod. Associate Directors)

Sana heeft twee grote passies: boksen en bakken. Ze volgt een opleiding om patissier te worden. En binnenkort mag ze in Italië haar eerste grote wedstrijd boksen.

Ket & Doc - Hannah en de krokodil

Hannah & de krokodil van Lore Mechelaere (prod. Het Peloton)

Wanneer Fien ontdekt dat haar zus Hannah wordt bedreigd door een krokodil die haar mager en ziek maakt, probeert ze samen met haar ouders het gemene beest te verslaan.

Ket & Doc - Grip

GrIp van Laura De Baudringhien (prod. While we're here)

Emilia, een Oekraïense tiener in België, gaat op klimkamp. Ze oefent niet enkel om te klauteren op steile rotswanden, maar moet ook haar plaats vinden in de groep.

Ket & Doc - Wij, jongens

Wij, jongens van Charlotte Coeman & Arne Brown (prod. Hotel Hungaria)

Collin heeft zijn papa - die militair is - vaak gemist. Deze zomer leren ze elkaar beter kennen. Papa droomt van een stel stoere zonen; Collin droomt van een grote piano op een concertpodium.

Ket & Doc - Buitenbeentjes

Buitenbeentjes van Elke Vanoost (prod. While we're here)

Vanuit het Land van Grijs & Grauw belandt Lotta op een dag in de Buitenbeentjesburcht, een plek waar kinderen ‘anders’ mogen zijn. Ze leert er om trots te zijn op wie ze is.

Wat is Ket & Doc?

Ket & Doc is een traject voor kinderdocumentaires dat in 2018 gelanceerd werd door het Vlaams Audiovisueel Fonds (VAF), Ketnet en JEF. Het resultaat zijn elk jaar vijf korte kinderdocumentaires van telkens 15 minuten voor kinderen tussen 9 en 12 jaar, waarin de wereld wordt bekeken door de ogen van een kind.

Aan de vijfde editie van de Ket & Doc-workshop namen acht documentairemakers deel. Zij stelden in de loop van dit traject hun script op punt en werden begeleid bij de voorbereiding. Uit de kandidaten werden vijf projecten geselecteerd, die elk met een productiepremie van het VAF/Mediafonds en Ketnet aan de slag gingen.

Ket & Doc is een samenwerking van het Vlaams Audiovisueel Fonds (VAF), Ketnet en JEF. De producties kwamen tot stand met de steun van het VAF/Mediafonds van Vlaams minister van Media Benjamin Dalle.