Ontmoet onze ambassadeurs Linde Merckpoel en Sarah Mouhamou

14/12/2023

Sarah Mouhamou en Linde Merckpoel zijn de trotse ambassadeurs van het vernieuwde Jeugdfilmfestival Antwerpen, dat tijdens de krokusvakantie op verschillende locaties in Vlaanderen plaatsvindt. Ze hebben de eer om op zondag 4 februari de 36ste editie van het festival te openen met de Vlaamse première van de Belgische coproductie Sirocco en het koninkrijk van de wind.

ambassadeurs Linde Merckpoel en Sarah Mouhamou

Op dit grootste filmfeest ontmoeten kinderen en jongeren natuurlijk ook bekende sterren. Het publiek kan nu al een ticket bemachtigen voor de openingsfilm op zondag 4 februari in Kinepolis Antwerpen. Samen met ambassadeurs Sarah Mouhamou (Ketnet) en Linde Merckpoel (VRT MAX en Studio Brussel) openen ze dan feestelijk de 36ste editie van het festival.

ambassadeur Sarah

Ik ben super blij dat ik gevraagd ben om deze rol dit jaar op mij te nemen. Het belang van films in het leven van kinderen en jongeren valt niet te onderschatten. Als kind was ik zelf altijd verzot op films omdat ze de deur zijn tot werelden waar je in onze realiteit niet komt. Soms brengen ze je op ideeën, soms vormen ze een dekentje dat je troost, soms zetten ze je aan het denken, soms leren ze je iets bij, … De geluiden, de kleuren, de beelden, als kind is zo'n cinema bezoekje een ongelofelijke attractie die nog lang blijft nazinderen.

Sarah Mouhamou
ambassadeur Linde Merckpoel

Ik vind het fantastisch om gekozen te zijn als ambassadeur van het festival. Ik ben al fan sinds mijn kindertijd, dus heb ik geen moment getwijfeld. Als videomaker vind ik het prachtig om kijkers met beelden mee te nemen in een verhaal. Een goede jeugdfilm kan veel losmaken.In kinderen, maar net zo goed in hun ouders. Ik kijk al uit naar de eerste films die ik met mijn twee dochters ga bekijken.

Linde Merckpoel

Het Jeugdfilmfestival Antwerpen en On tour in Brugge, Gent, Leuven, Kortrijk, Roeselare en Hamme gaat door van 4 t.e.m. 18 februari. Het volledige programma staat vanaf 11 januari 2024 online. Koop nu al je tickets voor de openingsfilm, de workshops (in Antwerpen en Brugge) en het XL-Medialab.